Wat doet bruiswater met je lichaam

Wat doet bruiswater met je lichaam?

Zoals je wellicht wel weet bestaat ons lichaam voor minimaal 60% uit water. Gedurende de dag tijdens het werken of sporten verliezen we een deel van dit water. Dit verloren water moet natuurlijk wel weer aangevuld worden. Hiervoor wordt gezegd dat je dan per dag minimaal 8 glazen water zou moeten drinken om dit verlies op te kunnen vangen. Doe je dit niet, dan loop je de kans om uiteindelijk last te gaan krijgen van uitdrogingsverschijnselen. Maar wat als je niet van gewoon water houdt? Kun je dan ook kiezen voor bruisend water? Wat doet bruisend water met ons lichaam? 

Wat is bruiswater eigenlijk? 

Bruiswater is sprankelend en koolzuurhoudend water. Het bruisende van dit water is ontstaan door kooldioxide op te lossen in water. Als je gefilterd water met koolzuur zou drinken worden er tijdens dit proces alleen nog extra bubbels aan toegevoegd.

Om die reden kun je stellen dat bruisend water veelal dezelfde voordelen kent als wanneer je gewoon plat water zou drinken. Bruisend water is verfrissend en kent daarnaast nog een aantal andere voordelen voor de gezondheid. 

De hydraterende werking van bruisend water

Er wordt vaak gezegd dat bruisend water drinken juist voor uitdroging zou kunnen zorgen. Echter wordt dit verhaal door de deskundigen naar het land der fabelen verwezen. Het is namelijk zo dat bruisend water een dorstlessende werking heeft net als bij gewoon water. Als het bruisende water gefilterd is kun je hier nog meer voordelen uit halen. 

Bij gefilterd water ben je er zeker van dat het water dat je drink schoon is doordat organische verbindingen uit het water verwijderd zijn. Als je het uit wil proberen hoef je alleen maar voor gefilterd koolzuurhoudend water te kiezen en je zult vanzelf merken dat je je stukken beter gaat voelen. 

Bruisend water en de spijsvertering

Als je vaak buikklachten hebt dan zou je bijvoorbeeld een glas koolzuurhoudend gefilterd water kunnen drinken. Je zult zien dat hierdoor de buikklachten die je ervaart af zullen nemen. Ook mensen die last hebben van constipatie of obstipatie kunnen een verbetering hierin merken wanneer zij gefilterd bruisend water zouden drinken.

Drink gedurende twee weken geen ander water dan gefilterd koolzuurhoudend water en je zult merken dat je klachten flink verminderd zullen zijn. Ook wanneer je bruiswater zonder toegevoegde suikers zou drinken kan dit ook zorgen voor een vermindering van misselijkheidsklachten. 

Krijg een vol gevoel met sprankelend water

Een vol  gevoel van een glas bruisend water? Is dat echt zo? En hoe komt dat dan? Misschien vraag je je dat wel af. Dit is echt waar! Dit komt door de bubbels in het water. Door het koolstofdioxide in het water wordt de maag al gevuld.

Hierdoor worden je hersenen misleid en geeft je maag het signaal af aan de hersenen dat hij vol is gaan zitten. Hierdoor is de kans heel groot dat je veel minder zal gaan eten. Het bruisen is een hulpje van de activiteiten van de maag dat ondersteunt bij het gevoel vol te zitten.

Als je dit uit zou willen proberen, dan zou je ongeveer een half uur voor iedere maaltijd twee glazen bruisend water moeten drinken. Als je dit een tijdje vol zou houden, dan zou je vanzelf moeten gaan merken dan je dat volle gevoel steeds meer gaat krijgen. 

Verhoogde productiviteit door bruisend water

Veel mensen zijn in de middag al wat vermoeid aan het raken. Zeker als je een drukke werkdag hebt. Wat veel mensen dan doen is dat ze dan een kopje koffie gaan halen om weer een beetje meer energie te krijgen. 

Dit is natuurlijk prima, maar wat je juist ook zou kunnen doen is dat je zou kunnen kiezen voor gefilterd bruisend water. Koffie staat er namelijk om bekend dat het vocht vast zou houden en je zou er een droge mond van kunnen krijgen. 

Bij gefilterd bruisend water is dat helemaal anders. Je wordt goed gehydrateerd als je bruisend water drinkt. Hierdoor zul je juist meer het gevoel hebben om productief te willen zijn. Als het waterpeil op orde is zul je merken dat je hersenen automatisch ook meer aan kunnen.

Kun je makkelijk afvallen met bruisend water? 

In bruisend water zitten nagenoeg evenveel calorieën als gewoon plat water. Het is dan ook een fabel dat er wordt gezegd dat bruisend water dikmakend is. Integendeel zelfs. Het kan juist heel goed helpen bij het afvallen. 

Wanneer je veel bruisend water zou drinken krijg je door de koolzuurhoudende gassen het effect dat je sneller een vol gevoel zal hebben als je na het drinken van bruisend water iets wil gaan eten. Het opgeblazen gevoel dat je krijgt na het drinken van koolzuurhoudend water helpt bij het afvallen. 

Zijn alle soorten water eigenlijk hetzelfde? 

Het antwoord op deze vraag is duidelijk nee niet ieder soort water is helemaal hetzelfde. Er zitten duidelijke verschillen tussen het drinken van bronwater, natuurlijk mineraalwater en kraanwater. Natuurlijk water en mineraalwater moet uit de bron gekomen zijn.

Het water is dan zo goed als meteen veilig genoeg om te kunnen gebruiken. Het bronwater moet meteen bij de bron al in een fles gestopt worden. Zo loop je de minste kans dat je misschien vervuiling krijgt in het water. 

Bij natuurlijk mineraalwater is het ook nog eens zo dat het water ook nog eens een stabiele minerale samenstelling moet hebben. Voor bronwater mag dat, maar is het niet verplicht. Ons kraanwater is ook altijd gezuiverd voordat het bij ons de kraan uit kan komen stromen. Ons kraanwater kan wel van verschillende bronnen afkomen. 

Wat is de conclusie? 

Als we gaan kijken naar de conclusie van het hele verhaal, dan kun je stellen dat bruisend water helemaal zo slecht nog niet is. Helemaal als je graag af zou willen vakken kan het drinken van bruisend water daar een rol spelen. 

Je hoeft helemaal niet veel bruisend water te drinken om hier het effect van op te merken. Bruisend water geeft je een vol gevoel in de maag, hierdoor kan het heel goed zijn dat daardoor je eetlust verminderd.