De goedkoopste notaris voor jouw testament

De goedkoopste notaris voor jouw testament

Helaas beschikken veel te weinig mensen over een testament. Terwijl het een van de meest waardevolle juridische documenten is. Het opstellen kost bovendien weinig tijd en je profiteert er je hele leven lang van. Door te kiezen voor een betaalbare notaris kost het ook nog eens weinig geld. Om deze redenen is het opzetten van je testament altijd een voortreffelijk plan. 

Deze belangrijke bepalingen staan in een testament

In een testament geef je aan wat je wensen zijn nadat je komt te overlijden. Het document beslaat verschillende onderdelen. Je bepaalt helemaal zelf welke je wel of niet invult. Kies bijvoorbeeld wie er aanspraak maakt op bepaalde bezittingen. Via je testament geef je desgewenst aan welke personen je uitsluit. Wanneer je minderjarige kinderen hebt zet je in het testament wie de opvoeding voor zijn of haar rekening neemt. Uiteraard doe je dit in overleg met de beoogde partij. Een testament kan vrij eenvoudig zijn of juist erg ingewikkeld zijn. Maar hoe complex het document ook is, je nabestaanden hebben veel meer duidelijkheid dan wanneer je geen testament opstelt. 

Goedkoop een testament opstellen bij de notaris

Een notaris moet een testament inzien en goedkeuren voordat er enige juridische waarde aan gehecht wordt. Kies een betrouwbare professional die je desnoods advies geeft. Uiteraard spelen de kosten ook een rol. Vind hier de laagste prijs voor een testament opstellen

Rust en zekerheid voor jou en je geliefden

Een testament opstellen klinkt wellicht als een vervelend karwei waar je niet veel zin in hebt. Maar voor een kleine moeite krijg je een hoop rust en zekerheid terug. Dat geldt ook voor je nabestaanden. Je leeft in de wetenschap dat jouw nalatenschap naar wens wordt verdeeld. Voor je geliefden is het prettig dat er duidelijkheid is wanneer jouw persoonlijke en materiële bezittingen verdeeld worden. Een testament voorkomt uiteindelijk een hoop onenigheid en is de moeite dus zeker waard. 

Notarissen hebben onterecht een saaie reputatie

Laten we eerlijk zijn, de reputatie van notarissen is niet heel geweldig. Gelukkig heeft dit niks te maken met hun betrouwbaarheid of professionaliteit. In Nederland denken veel mensen eenvoudigweg dat het een uitzonderlijk saai beroep is. Terwijl notarissen in werkelijkheid zeer divers en essentieel werk verrichten. Zonder hen zou onze maatschappij een complete chaos zijn. Het beroep van notaris vraagt om veel persoonlijke interacties en een uitgebreide kennis van het rechtboek in Nederland. Daarom is het werk dat ze doen allesbehalve saai.