Zo geniet jij optimaal van een stranddag

Zo geniet jij optimaal van een stranddag

Vind jij een dagje strand ook zo fijn? Genieten van de zon op je blote huid met het geluid van de golven en de kwetterende meeuwen op de achtergrond? Een stranddag is heel ontspannen en na zo’n dagje strand ben je weer helemaal opgeladen. Het strand is niet alleen fijn in de zomer. Ook in andere seizoenen heeft het strand voldoende te bieden. De zee en het strand vervelen nooit. In de herfst neem je misschien geen duik in de golven, maar kan je wel heerlijk uitwaaien tijdens een wandeling. Alle stress laat je eenvoudig wegwaaien. Wij geven je tips zodat je nog meer geniet van een stranddag.

Smeren, smeren smeren!

We kunnen het niet genoeg benadrukken: smeren met zonnebrandcreme is zo belangrijk om je huid te beschermen. Zonnebrand is niet alleen van belang in de zomer. Ook op andere momenten van het jaar bescherm je je huid tegen de zon met zonnebrand. De zon zorgt voor de broodnodige vitamine D, maar wees wel voorzichtig. Kies voor een crème die past bij jouw huidtype en jouw huid optimaal beschermt. Zo verklein je niet alleen het risico op kanker en het verbranden van je huid. Ook ga je huidveroudering tegen. Ben jij een echte waterrat, kies dan voor een waterproof zonnebrand. Zo hoef je niet elke keer opnieuw je huid in te smeren als je uit het water komt. Als je in de zon ligt, is het belangrijk dat je je huid elke twee uur weer van een nieuw laagje zonnebrandlotion van Collistar voorziet.

Drink voldoende

Op een warme stranddag verlies je heel wat vocht. Als je regelmatig het water ingaat om af te koelen heb je dat vaak helemaal niet zo door. Toch is het belangrijk om voldoende water te drinken. Als het een hele warme dag is, is het belangrijk om minimaal twee liter water te drinken per dag. Ben je niet zo’n fan van water? Geef je water dan een smaakje door er muntblaadjes aan toe te voegen. Ook schijfjes citroen of sinaasappel zijn heel verfrissend. Als je het fruit bevroren in je fles met water doet, blijft je water heerlijk koel. Zorg dat je altijd een flesje water in je tas hebt. Vergeet jij snel dat je voldoende moet drinken? Maak gebruik van een wateralarm app op je telefoon.

Zoek de schaduw op

Een hele dag in de zon is een beetje veel voor je huid. Ook kan het zeker op het heetst van de dag al gauw te warm zijn. Zoek verkoeling onder een parasol. Heb je geen parasol of ben je bang dat deze wegwaait? Zorg dan voor een petje of een sjaaltje om je hoofd koel te houden. Je schouders zijn vaak kwetsbaar en verbranden snel. Leg een hippe hamamdoek over je schouders voor extra bescherming.

Vergeet niet te genieten! Een stranddag is bovenal een leuk uitje. Met onze tips wordt het nog leuker.