groenlipmossel voedingssupplement

Het groenlipmossel voedingssupplement, wat is het en waarom moet ik het gebruiken?

Het groenlipmossel voedingssupplement, een hele mond vol maar wat is het nou eigenlijk. Het is een veel voorkomend supplement in magazines over gezondheid en lifestyle. Maar wat is het nou eigenlijk en is het goed voor me? Op deze vragen proberen we in dit artikel een antwoord te vinden.

Het groenlipmossel voedingssupplement

De groenlipmossel is een speciaal soort mossel. De mossel heeft een groene schelprand en daar heeft hij zijn naam aan te danken. De mossel is alleen te vinden in Nieuw-Zeeland. De mossel kan namelijk alleen overleven in extreem schoon water. Het is ook niet mogelijk om de mossel ergens anders in leven te houden. Bij de plek in Nieuw-Zeeland waar de mossel leeft doet men veel controles om de kwaliteit van het water te kunnen waarborgen. 

groenlipmossel ssupplement

De Groenlipmossel is belangrijk omdat ze het veel gebruik voor producten die helpen bij gewichtsproducten. De producten worden wereldwijd verkocht. Aangezien de mossel zo zeldzaam is en alle mosselen van één locatie afkomen is het product vaak vrij duur. De kwaliteit van de verschillende supplementen kan daarom erg verschillen. Het is daarom belangrijk om te controleren of er wel echt groenlipmossel verwerkt is in het product en in welke hoeveelheid. 

De groenlipmossel is niet schadelijk voor je. Als je allergisch bent voor normale mosselen dan is de kans echter wel groot dat je dat ook bent voor de groenlipmossel. Het is daarom af te raden om de mossel te nuttigen als je allergisch bent voor schaaldieren. 

Helende werking van de groenlipmossel

De groenlipmossel is zo interessant omdat het een goed alternatief is voor de NSAID’s (pijnstillers zoals ibuprofen en Diclofinac). Omdat doctoren deze vormen van pijnstillers tegenwoordig veel voorschrijven neemt het gebruik hiervan sterk toe. Deze middelen hebben echter voor veel patiënten vervelende bijwerkingen. Daarom is de groenlipmossel de ideale vervanger. De groenlipmossel geeft in 70 procent van de gevallen en goed resultaat bij de gebruikers. Uit onderzoek is ook gebleken dat de groenlipmossel een positieve werking heeft op artrose. De groenlipmossel is door een team van Australische onderzoekers getest. Patiënten met artrose kregen een placebomedicijn toegediend. Andere patiënten kregen een medicijn met groenlipmossel of groenlipmossel vloeibaar. Wat bleek, de patiënten die gebruik maakten van de groenlipmossel hadden nadien minder klachten. Kortom, de groenlipmossel is voor meerdere kwaaltjes een handig voedingssupplement. Het is echter maar de vraag of de beestjes kunnen blijven bestaan. Ze komen namelijk maar op één plek voor. Hopelijk kunnen ze in Nieuw-Zeeland het water schoon houden.