Geniet van nostalgie met deze klassieke films

Geniet van nostalgie met deze klassieke films

Hoewel er tegenwoordig heel wat gave films te zien zijn kunnen ze volgens ons toch niet op tegen de volgende klassiekers. De kleding, de muziek en het prachtige acteerwerk zijn een aantal goede redenen om deze films uit de oude doos te kijken. Als je gewoon een avondje op de bank wil weg zwijmelen bij een ultiem liefdesverhaal dan zijn deze klassieke romantische films zeker wat voor jou.

Casablanca, 1942

Rick Blaine (Humphrey Bogart) is een onweerstaanbare Amerikaanse expat en baas van een beroemde nachtclub in het Marokkaanse Casablanca. Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op een dag stapt de jeugdliefde Ilsa, gespeeld door Ingrid Bergman, van Blaine zijn club binnen samen met haar man, een verzetsleider die op de vlucht is. Blaine heeft belangrijke papieren waarmee Ilse en haar man veilig zouden kunnen vluchten. Hij kan er echter ook voor kiezen om Ilse te verleiden of de papieren voor een hoop geld te verkopen.

Nog een feitje over Casablanca, toen de film werd uitgebracht beschouwde het publiek het als een politieke allegorie over de Tweede Wereldoorlog. De acties van Rick zouden in enige zin overeenkomen met die van de toenmalige president Franklin D. Roosevelt die ‘gokte’ om deel te nemen aan de oorlog na de aanval op Pearl Harbour. Het was echter een groter gokje dan wij gewend zijn als we bijvoorbeeld casino777 blackjack spelen. Rick wilde was in eerste instantie niet bezig met de oorlog, maar na de onverwachte komst van Ilsa veranderde zijn instelling. 

Sabrina, 1945

Deze romantische komedie-dramafilm gaat over Sabrina Fairchild, gespeeld door Audrey Hepburn. Sabrina is de dochter van de chauffeur van een rijke familie. Ze is verliefd op David, een playboy die niet werkt en inmiddels al drie keer getrouwd is.

An Affair to Remember, 1957

Volg Cary Grant en Deborah Kerr in dit prachtige verhaal gebaseerd op de film Love Affair uit 1939. Nickie Ferrante gespeeld door Grant en Terry McKay gespeeld door Kent ontmoeten elkaar aan boord van een cruise die van Europa naar New York vaart. Zowel Nickie als Terry heeft een relatie die ze thuis hebben gelaten. Je kunt je waarschijnlijk al voorstellen hoe het afloopt. Hoewel ze uit elkaars buurt proberen te blijven kunnen ze de aantrekkingskracht niet tegen.

Breakfast at Tiffany’s, 1958

De verfilming van het gelijknamige boek van Truman Capote is zeker het bekijken waard. Alleen de prachtige outfits en haarstijlen van Audrey Hepburn zijn een feestje om te zien. Hepburn speelt de beeldschone Holly Golightly, een vrouw die zich door rijke mannen laat onderhouden. Al snel komt ze er achter dat haar nieuwe bovenbuurman, schrijver Paul Varjak gespeeld door George Peppard, wel eens meer voor haar zou kunnen betekenen.

Some Like It Hot, 1959

Marilyn Monroe is nog altijd een icoon en haar gedenkwaardige rol in Some Like It Hot is net zo iconisch. Kort gezegd, de film gaat over mannen die zich verkleden als vrouwen en mensen die liegen en bedriegen. Some Like It Hot wordt tevens beschouwd als een van de beste films aller tijden. 

Cleopatra, 1963

Het iconische en tragische liefdesverhaal tussen Cleopatra en Marcus Antonius vertoltk door Elizabeth en Richard Burton. De Egyptische koningin Cleopatra probeert door Julius Caesar te verleiden haar macht binnen haar rijk te stabiliseren. De geschatte productiekosten liepen tijdens het maken van de film op van 31 miljoen dollar tot 44 miljoen dollar, wat vandaag de dag bijna 300 miljoen dollar is. Cleopatra is daarom een van de duurste films ooit gemaakt.

The Sound of Music, 1965

Het hartverwarmende verhaal van The Sound of Music is gebaseerd op het leven van de zangeres Maria von Trapp. De rol van Maria wordt vertolkt door Julie Andrews, ze is een postulante die niet echt thuis past in het kloosterleven. In plaats daarvan gaat Lisa als gouvernante werken en neemt ze de zeven kinderen van kapitein Von Trapp onder haar hoede.